We hebben nog nooit een betere reden gehad om te reizen dan dit

We zijn in Siem Reap, Cambodja. We verlaten Siem Reap ’s ochtends per minibus en rijden op een weg die eeuwig lijkt door te gaan, door talloze kuilen die ons alle kanten op schudden en ons wakker houden. Het geheel gaat 4 uur door en we stoppen voor een kokosnoot en een lokale Cambodjaanse maaltijd in de volgende grotere stad. Ons doel bereiken we een half uurtje later. We rijden een oprijlaan op en het Cambodjaanse leger, meer dan 300 kinderen, hun ouders en enkele ambtenaren van de provincie Battambang staan voor ons klaar. Dat hadden we niet verwacht.

Wat doen we hier? We mochten de non-profit organisatie Child´s Dream vergezellen om een nieuw gebouwde school in Cambodja te openen. Daarover willen we jullie graag vertellen.

Aan het begin van de openingsceremonie werd het gebouw gezegend door boeddhistische monniken. Zo’n consecratie door monniken helpt om boze geesten uit het gebouw te verbannen, het brengt geluk en voorspoed. Na de inwijdingsceremonie door de monniken, richtten de minister van Onderwijs van de provincie Battambang, de organisatie Child’s Dream en een van de donateurs die ons zeer nabij is en die heeft geholpen om deze schoolopening mogelijk te maken, hun woorden tot de kinderen, hun ouders en de dorpelingen. Een traditionele Khmerdans werd begeleid door klassieke muziek en de prachtige zang van een jonge Cambodjaanse vrouw en we mochten het lint doorknippen, waardoor de nieuwe schoolgebouwen nu officieel toegankelijk zijn voor het publiek.

Na de openingsceremonie ging alles heel snel. De kinderen gingen naar huis, de dorpelingen kwamen naar de school, nieuwe tafels en stoelen werden neergezet, eten en drinken werden meegenomen en we kwamen samen aan ronde tafels. Het dansen rond 4 opgezette stoelen laat ons raden hoe blij we nog steeds zijn met deze initiatie nadat we alweer de weg terug zijn ingeslagen.

Het is moeilijk om al deze gebeurtenissen zo mooi weer te geven als het voor ons was. Het eigenlijke hoogtepunt van deze dag was voor ons een heel andere: we mochten de rugzakken met schoolbenodigdheden aan de 350 jonge schoolkinderen overhandigen, die we dankzij u konden schenken. De kleine bedragen die jullie aan het einde van je aankoop in onze winkel doneren, hebben een grote bijdrage geleverd om deze donatie en daarmee de gelukkige ogen van deze kinderen mogelijk te maken.

 

Daarom gaat onze speciale dank naar jullie uit. Jullie zijn de metgezellen die we nodig hebben op onze reis! Samen kunnen we zoveel bereiken en onze kinderen een betere wereld nalaten. Het was een onbeschrijflijk moment in ons leven dat we dankzij jullie konden beleven.

We zijn er vooral trots op dat we mensen kennen die met grote toewijding werken om kansarme mensen in onze wereld een kans op een beter leven te geven. De non-profit organisatie Child´s Dream doet ongelooflijk belangrijk werk en alle medewerkers in Thailand, Cambodja en Myanmar verdienen ons grootste respect en een enorme dank voor hun inzet. Naast vele andere projecten hebben zij in de afgelopen 15 jaar in deze regio meer dan 300 scholen gebouwd.

Onze harten zijn vol vreugde en trots.

Åkhun