Waargebeurd verhaal

Vaak wordt ons gevraagd waarom sommige van onze producten zo vaak uitverkocht zijn. Vanuit het oogpunt van de klant kan dit in een markteconomie enigszins eigenaardig lijken. Maar daar is een specifieke en belangrijke reden voor.

We werken met kleine familiebedrijven die vaak met liefde onze alternatieve kleding thuis of in een klein gemeenschapsgebouw maken. Sommige van onze producenten behoren ook tot etnische minderheden van de Hmong, Lizu, Karen en Naga, die vooral decoratieve elementen weven of borduren. Deze gedetailleerde processen kosten tijd. Fouten kunnen overal voorkomen, maar stress en tijdsdruk in het bijzonder bevorderen ze.

Nu vraagt je aan jezelf waarom niet meer mensen zouden aannemen als er vraag naar is.

Dat hebben we ons in het begin inderdaad vaak afgevraagd.

Daar zijn echter twee overtuigende redenen voor. Enerzijds zijn er niet op elke straathoek mensen te vinden die in staat zijn tot dit bijzondere vakmanschap. Aan de andere kant zijn we in een seizoensgebonden business. Vooral in de zomer hebben we meer productiecapaciteit nodig dan in de winter. Als we in de zomer meer mensen in dienst nemen, kunnen we hun werk in de wintermaanden niet garanderen. Dit zou gezinnen met grote problemen en uitdagingen confronteren en werknemers zouden niet op ons kunnen vertrouwen. Dat is precies wat we vermijden.

Ons bedrijf bestaat momenteel uit slechts acht medewerkers, maar we zijn niet alleen verantwoordelijk voor deze acht mensen en hun families. Nee, ook onze partners, hun medewerkers en hun gezinnen zijn voor een deel van ons afhankelijk. Wij beschouwen onze partners en hun medewerkers ook als onze medewerkers en als de door ons geëngageerde virblatt-familieleden. Daarom richten we ons op duurzame groei en identificeren we ons met de Slow Fashion filosofie. Producten die met liefde worden vervaardigd, die onze klanten plezier geven voor een lange tijd.

In plaats van druk uit te oefenen op onze vrienden en partners, hebben we besloten om jullie, onze klanten en vrienden, een dieper inzicht te geven in onze producties. In de toekomst vindt je op elk van onze producten een label dat je meer zal vertellen over de geweldige mensen die het product gemaakt hebben. Interviews en videos volgen. Wees nieuwsgierig. Bovendien plaatsen we nu steeds vaker wanneer producten waar vaak vraag naar is weer beschikbaar zijn. Zodat u als onze metgezellen altijd op de hoogte bent en toegang hebt als er een model is dat u wenst.

Wij zijn absoluut niet volmaakt en weten niet of dit de enige juiste weg is. Maar we zijn het aan onszelf, onze families, gelijkgestemde mensen en in principe alle mensen die met ons samenleven op deze prachtige aarde verplicht om elke dag alles te geven om ons bedrijf duurzamer te maken.

Denk erover na.

 

Andreas Reich | Production Management | virblatt GmbH