Een lang verhaal in het kort…

Dit is het verhaal van virblatt. Het verhaal over hoe onze business is ontstaan. Het verhaal over ons leven en wat het de afgelopen jaren is geworden…

Als zoveel anderen wilden we de wereld zien, dus dachten we dat Azië een goed begin zou zijn. Als vier jonge reizigers deden we wat veel andere reizigers ook doen: we boekten een vlucht naar Bangkok – de toegangspoort tot Azië. Om het echt spannend voor onszelf te maken – en trouwens ook voor onze ouders – hadden we van tevoren verder niets geboekt. En dat bleek een goed idee te zijn. Wanneer je dagen in Bangkok doorbrengt, ontmoet je de grootste verscheidenheid aan reizigers, die je je kunt bedenken.

Ze hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen en natuurlijk delen ze ook hun routes, zodat je eindelijk kunt bedenken waar je je vakantie wilt gaan doorbrengen. Dus brachten we enkele nachten door in bussen en nachttreinen (om tijd en geld te besparen voor een nacht in een echt bed in een bungalow) om mooie stranden te zien, om het lekkere eten te eten, dat de vele eetstalletjes te bieden hebben, een bezoek te brengen aan nationale parken, uitkijkpunten, watervallen, olifanten, slangenshows, apenshows, krokodillenshows – er is voor bijna alles een show… en ja, die hebben we ook gezien.

Ondertussen hadden we onze rugzak gevuld met goedkope kleding, die de hele reis met ons mee zou gaan. En er was één ding waar geen reiziger omheen kon: het meest comfortabele kledingstuk ooit. De harembroek werd in ons leven geïntroduceerd.

Tot nu toe verschilt onze reis bijna niets met een reis naar Thailand, die veel toeristen jaarlijks ervaren. Maar we kwamen terug met een idee, dat ons leven op de lange termijn echt zou veranderen. Terwijl we studeerden en werkten, kochten we nog wat meer harembroeken met het plan om ze op het internet te gaan verkopen.

Die_ 2_Bestellung_Haremshosen

We hebben alles voor het eerst gedaan: we verzonden een doos met harembroeken naar Duitsland, we hebben ze ingevoerd, we hebben ze geteld en gecategoriseerd en we hebben foto’s en aanbiedingen voor hen gemaakt. We begonnen met minder dan 100 broeken, die we in een winkel in één van de grote winkelcentra in Bangkok kochten en op eBay zetten, om te zien hoeveel mensen bereid waren om hieraan te besteden. En het werkte… we herinvesterden alles om nieuwe broeken te kopen en om een kleine online winkel op te zetten om het merk bonzaai te creëren. We hebben dat heel lang voor ons plezier gedaan en niet zozeer voor het geld.

Terwijl ons merk groeide, waren we altijd naar één ding zeer nieuwsgierig: waar komen onze producten eigenlijk vandaan? Zo ontstond er al snel een missie. We ontmoetten de mensen achter onze kleren: we hebben Thaise families ontmoet, die in hun achtertuin naaimachines hebben staan en Aziatische bergstammen in afgelegen gebieden, die bekend staan om hun stoffen en borduurwerk, die voor hun traditionele kleding wordt gebruikt. Het ontmoeten van de mensen achter onze producten gaf ons ook de kans om onze eigen stijlen te creëren en een lijn te ontwerpen, die alternatieve kleding combineert met traditionele elementen voor een unieke stijl.

We hebben niet alleen onze verkoop van harembroeken maar ook onze reisradius uitgebreid. Eigenlijk wilden we alleen in de bergen gaan rondtrekken om ons even los te maken van het bedrijfsleven, dat we rondom ons hadden gecreëerd en om ons even te ontspannen, omdat we nog steeds studeerden en werkten om ons geld te kunnen verdienen (ons eigen bedrijf was nog steeds uitsluitend onze passie). Nepal leek met zijn geweldige Himalaya-gebergte de perfecte plek om even aan het snelle dagelijkse leven te ontsnappen. En het bleek ook een perfecte plek voor alternatieve kleding te zijn. Plotseling bevonden we ons in de Nepalese zakenwereld, die nog sneller, luider en smeriger was dan die in Thailand. Nadat we de Nepalese kleermakers leerden kennen, wilden we ook weten waar de producten in de straten van Kathmandu vandaan komen. We raakten met de Nepalese gastvrijheid in aanraking, toen we werden uitgenodigd voor het avondeten in het huis van onze nieuwe vriend.

Aangezien onze leveranciers internationaal werden, dachten we dat we hetzelfde konden doen. Wij hebben onze verkoop ook internationaal uitgebreid en een nieuw merk opgericht: virblatt. Virblatt is voor mensen zoals wij. Mensen met een alternatieve levensstijl. Mensen die zich zorgen maken over waar hun producten vandaan komen. Wil jij weten waar jouw product vandaan komt?

virblatt – Denk erover na.